درگذشت بدرالزمان قریب گرکانی

او بیش از نیم قرن تلاش‌های حرفه‌ای خود را وقف شناساندن و آموزش یکی از مهم‌ترین زبان‌های ایران باستان کرد. غلامعلی حدّاد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در پی درگذشت بدرالزمان قریب در پیامی نوشته است: بسمه‌تعالی درگذشت…

Read More

غلامحسین مفید

غلامحسین خان مفید یکی ‌از قدیمی‌‌ ترین نقالان و شاهنامه خوانان ایرانی ‌و از بازیگران و کارگردانان تئاتر‌های حماسی داستان‌های شاهنامه بود. غلامحسین مفید - Gholam Hossein Mofid زنده یاد غلامحسین مفید یکی از پیشگامان بازیگری در ایران بود.وی علاوه…

Read More

درباره گرکان

دهستان گركان در بخش مركزي شهرستان آشتيان در مختصات جغرافيايي:  °۴۹٫۹۷۰۰شرقی °۳۴٫۵۴۳۶شمالی واقع شده و حدود هشتصد نفر جمعيت دارد، زبان مردم گركان فارسي و مذهبشان شيعه ميباشد، اين روستا داراي مشاهير و بزرگاني است كه نام و آثارشان در…

Read More

استاد عبدالعظیم قریب گرکانی

استاد عبدالعظیم قریب گرکانی «پدر دستور زبان فارسی» (زاده 1275 گرکان از توابع آشتیان – درگذشت 3 فروردین 1344)، مدرس و متخصص دستور زبان و ادبیات فارسی بود.

زندگینامه

مقدمات زبان فارسی و عربی را در زادگاه خود و در خانه پدر آموخت و در نوجوانی به تهران آمد و نزد اساتید بزرگ آن روزگار به تحصیل و فراگیری زبان و ادبیات عرب، اصول، منطق و حکمت و زبان فرانسه پرداخت. قریب در سال ۱۳۱۷ ه.ق به استخدام وزارت معارف آن زمان درآمد و در مدرسه علمیه که تنها آموزشگاه به شیوه جدید تدریس بود به تعلیم دانش آموزان مشغول گردید. قریب در سال ۱۳۲۴ه.ق تدریس در مدرسه نظام را آغاز کرد و برخی ازبرجستگان علم و ادب و سیاست ایران همچون کلنل محمدتقی پسیان، سلطان ‌غلامرضا خان و علیقلی خان از شاگردان او بودند. قریب همچنین در مدرسه دارالفنون، مدرسه ایران و آلمان، دارالمعلمین، بنگاه وعظ و خطابه و در دانشسرای عالی (از نخستین دوره تأسیس ‌آن) ادبیات فارسی را تدریس می‌کرد و پس از تأسیس دانشگاه تهران به سمت استاد دانشکده ادبیات برگزیده شد و تا زمان مرگ به تدریس زبان و ادبیات فارسی اشتغال ‌داشت.

Read More